Kondroitin Sülfat Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri

Kondroitin Sülfat Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri
Kondroitin Sülfat


Kondroitin Sülfat Nedir?

Kondroitin sülfat, kıkırdak oluşturmak için kollajen ve elastine bağlanan bir madde olan bir glikozaminoglikan(GAG)dır. Kıkırdak, vücudunuzdaki eklemler ve vertebra için bir çeşit amortisör görevi görür; Yaşlandıkça vücudunuz kıkırdak dahil tüm dokuları onarmak ve yenilemek konusunda daha az etkili olur. Bazı insanlar, özellikle aşırı kilolu veya genetik yatkın olan kişiler, osteoartrite neden olabilecek aşırı kıkırdak kaybından muzdariptir; bu durum eklemlerde ve vertebrada kronik ağrı ve iltihaplanma ile karakterizedir.

Çünkü kondroitin kondroitin alarak kıkırdak doğal bileşeni olan takviyeleri vücuda kıkırdak üretmek için kullanılan bir başka hammadde olan glukosamin sülfat ile kombine edildiğinde, vücuda daha hızlı ve verimli bir şekilde kıkırdak üretmesine yardımcı olabilir. Kondroitin sülfat aynı zamanda kıkırdak yıkan enzimlerin etkisini de engeller ve kıkırdak dokusuna nemi çekerek esnek kalmasını sağlar.

Kondroitin desteğinin osteoartrit semptomları üzerindeki etkileri hakkında geniş çaplı araştırmalar yapılmış ve çoğu çalışma, oral kondroitin sülfat takviyelerinin diz, kalça, parmak derzlerinde ve omurgalarındaki ağrı ve sertliğin hafifletilmesine yardımcı olduğunu göstermiştir. Kondroitin şu anda doğal kaynakları, örneğin köpekbalıkları veya ineklerden alınan kıkırdak gibi sentetik kaynaklardan yapılmaktadır. Bununla birlikte, biraz emilimi zor, bu nedenle ağır artritik semptomlar geçiriyorsanız ve daha derhal rahatlama istiyorsanız, en etkili formu olan kondroitin enjeksiyonları hakkında doktorunuzla konuşmak isteyebilirsiniz.

Kondroitin kan damarlarının astarında bulunur ve vücuda normal kan akışını arttırmaya yardımcı olur. Kalp hastalığı veya kalp krizi öyküsü olan hastalarda atardamarlarda oluşabilecek ölümcül pıhtıları önleyerek kalp krizini önlemeye yardımcı olabilir. Aslında, kondroitinin kan tinerine, heparine kimyasal olarak benzer olduğu bulunmuştur. Araştırmalar, kondroitin sülfatın, insanlarda kolestrolü düşürmeye ve aterosklerozu önlemeye yardımcı olduğunu gösteriyor.

Kondroitin ayrıca sindirim sisteminin, mukus zarlarının ve arterlerin astarlarında bulunur. Kondroitin takviyesi, kronik venöz yetmezlik, Crohn hastalığı, ülseratif kolit ve konjestif kalp yetmezliği gibi bu astarların bozulmasına bağlı koşulların iyileştirilmesine yardımcı olabilir. Buna ek olarak, araştırmalar, kondroitin sülfatın idrarda oksalat seviyelerini düşürerek böbrek taşlarının engellenmesine yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Kondroitin sülfat çoğu sağlıklı gıda mağazasında ve birçok ilaç deposunda ek tabletlerde bulunur. Artrit, eklem ağrısı ve kronik bel ağrısı için ilaçlar olarak pazarlanan takviyeleri de genellikle glukosamin ile birleştirilir. Artrit tedavisinde önerilen kondroitin sülfat dozu günde 1,200 mg kondroitindir. Her ne kadar günlük doz 1,200 miligram kondroitin ve 1,500 miligram glikozamin olmasına rağmen, kondroitin ile glukozamin arasındaki optimal denge bilinmemektedir.


İshale, artmış astım semptomlarına, mide bulantısına, fotosensitiviteye, kızarıklık ve ödem dahil olmak üzere bu ilaca bağlı yan etkilerin ender raporları var. Kondroitin doğal bir antikoagülan olduğundan kan bozukluğu olan veya halen kan inceltici veya aspirin kullanan herhangi birisi bir doktora danıştıktan sonra kondroitin almalıdır.
Kondroitin Sülfat Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri Kondroitin Sülfat Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri Reviewed by Naturalife on January 25, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.