Kolin Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri

Kolin Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri
Kolin


Kolin Nedir?

Vitamin B kompleksinin bir üyesi ve lipotropik veya yağ emülgatörü olarak sınıflandırılan kolin , karaciğeri güçlendirmede ve ayrıca kolesterolda faydalıdır. Ayrıca hafıza kaybı ve alzheimer tedavisinde yardımcı olabilir. Kolin ne kadar önemli? 

Kolinin eksikliği karaciğerde bozulmaya ve arterlerin sertleşmesine neden olabilir.

Kolin, teknik olarak bir B vitamini değildir, ancak diğer B vitaminleri, özellikle folik asit (B9 vitamini) ve kobalamin (B12 vitamini) ile birlikte çalışarak yağ işlemek ve beslenmesini önlemek için sıklıkla B vitamini ailesine dahil edilir. Kolin, safra kesesi ve karaciğer fonksiyonu, lesitin oluşumu, hormon üretimi için de gereklidir ve merkezi sinir sistemini düzenler.

Choline , beyin ve hafıza fonksiyonu için gerekli olan önemli bir nörotransmitter olan asetilkolin üretir. Aslında bilim insanları, kolin'in, Parkinson hastalığı ve Alzheimer hastalığı (Alzheimer hastalarının beynlerinde genellikle düşük asetilkolin seviyelerine sahip olduğu gibi) beyin ve merkezi sinir sistemini etkileyen hastalıkların tedavisinde ve hatta önlenmesinde faydalı olabileceği olasılığını araştırıyorlar. Son çalışmalar, kolin'in yenidoğanlarda sağlıklı beyin fonksiyonlarının sağlanması için son derece önemli olduğunu göstermektedir.

Kolin, karaciğerdeki yağları vücuttaki hücrelere taşımaya yardımcı olarak karaciğeri sağlıklı tutar. Kolin, hücre zarlarını oluşturmak için kullanılan yağlı maddenin ve fosfatidilkolinin yapımında hayati önem taşıyan fosfatidilkolini (PC) üretir ve kolin kaynağı olarak vücut tarafından kullanılabilir (Almanya'da, doktorlar bazen hepatit veya karaciğeri tedavi etmek için fosfatidikolini reçete eder).

Fosfatidilkolin takviyeleri sağlık gıda mağazalarında bulunur, ancak tabii ki, zayıf karaciğer fonksiyonlarından şüphelenilen herhangi birinin bir doktor bakımı altında olması ve bunları almadan önce bir doktorla konuşması gerekir. 


Kolin için önerilen Diyet Örneği yoktur; Çoğu kişi diyetlerinden 300 ila 1000 miligram arasında kolin alır ve bu da eksikliği önlemek için yeterli gibi görünüyor. 

Yeterli günlük alım yetişkin kadınlar için 425 miligram (gebe 450 miligram) ve yetişkin erkekler için 550 miligramdır. Kolinin yeni doğmuş bebeklerde beyin gelişimiyle bağlantılı olması nedeniyle, tüm gebe ve emziren kadınlar, bol miktarda lesitin açısından zengin gıdalar yiyerek (sağlıklı hamile ve emziren kadınlar için takviyenin önerilmediği) diyetlerinde bol miktarda kolin elde ettiklerinden emin olmalılar.
Kolin Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri Kolin Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri Reviewed by Naturalife on January 27, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.