İnositol Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri

İnositol Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri
İnositol Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri


İnositol Nedir?

Kolin gibi, İnositol bir kişinin kolesterol düzeylerini düşürmede yardımcı olabilir. Bununla birlikte, inositol, sağlıklı saçların teşviki, egzamanın önlenmesi ve vücut yağının yeniden dağılmasına yardımcı olmak gibi diğer alanlarda da yararlı bulunur.

Ek inositol dozlarını almalı mısınız? 

Bazı kaynaklara göre, ek inositol alarak kolin ve E vitamini etkinliğini arttırabilirsiniz.

Inositol, B vitamini kompleksinin bir parçasıdır. Sağlıklı beyin gelişimi ve işlevini destekler ve yağları kalp ve karaciğerden uzaklaştırmak için kolin ile yakından çalışır.

İnositol ve kolin, lesitini üretmek üzere bir araya getirilir, vücuttaki her canlı hücre için sağlıklı zarları oluşturmak için gerekli bir lipid türüdür. Lesitin beyni, kalbi ve karaciğeri sağlıklı tutmaya yardımcı olur ve tiamin ( B1 vitamini ) ve A vitamini emiliminde yardımcı olur .

İnositol aynı zamanda saç büyümesi için de hayati önem taşır ve lesitin bileşeni olarak yüksek kolesterolü ve kolestrol oluşumunun neden olduğu arterlerin sertleşmesini önlemeye yardımcı olur. Sinir sisteminde sakinleştirici bir etkisinin olduğu söylenmekte ve depresyon, panik ataklar ve hatta Alzheimer hastalığı için olası bir tedavi olarak incelenmektedir.

Vücut kendi inositol arzını nasıl üretir? 

Bağırsaklardaki bakteriler, bitki liflerinde bulunan fitik asidi inositole dönüştürür, bu nedenle vücut bu maddenin kendi arzını üretebilir. İnositol ayrıca, kantalop, turunçgiller (limon hariç), fındık, yulaf, pirinç, fasulye, nohut, karaciğer, domuz eti, dana eti, kepekli tahıllar, lesitin granülleri ve buğday gibi miyo-inositol içeren çeşitli gıdalarda bulunur.

Büyük miktarlarda kafein tüketimi vücutta inositol sıkıntısı oluşturmasına rağmen, kolin eksiklikleri nadirdir. Bununla birlikte, ağır kahve tiryakileri muhtemelen ek inositol almayı düşünmelidirler.

İnositol eksikliğinin bazı belirtileri arteryoskleroz, kabızlık, saç dökülmesi, yüksek kolesterol, sinirlilik, ruhsal değişimler ve deri döküntüleri.

Inositol hem miyo-inositol ve kolini içeren ayrı bir takviye olarak hem de lesitin takviyelerinin bir bileşeni olarak mevcuttur.


Inositol takviyeleri toksisite riski taşımıyor gibi görünüyor. Inositol için önerilen Diyet Ödeneği (RDA) yoktur, ancak çoğu kişi yiyeceklerinden günde yaklaşık 1.000 miligram alır ve 50 gram kadar yüksek dozlarda rapor edilen yan etkisi yoktur.
İnositol Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri İnositol Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri Reviewed by Naturalife on January 27, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.