Lösin Nedir? Faydaları, Kullanımı ve Yan Etkileri...

 
Lösin Nedir? Faydaları, Kullanımı ve Yan Etkileri...
Lösin Nedir? Faydaları, Kullanımı ve Yan Etkileri...
          

Lösin Nedir?

Lösin, kasları onarmak, kan şekerini düzenlemek ve vücuda enerji kazandırmak için izolösin ve valin amino asitleriyle birlikte çalışır. Aynı zamanda büyüme hormonlarının üretimini arttırır ve vücudun en derin katmanlarında bulunan ve diyet ve egzersiz için en az duyarlı olan viseral yağları yakmaya yardımcı olur.

Lösinin Faydaları

Lösin, izolösin ve valin dallı zincirli amino asitlerdir (BCAA) ve bunların üçü egzersiz sonrasında kas kurtarma çabasına yardımcı olur. Lösin kas kaybını önlemek için en etkin BCAA olup, parçalanır ve izolösin ve valinden daha hızlı glikoza dönüşür. Artmış glikoz kaynakları, yoğun egzersiz sırasında vücudun kas kannibalizasyonunu engeller, bu nedenle bu amino asit desteğinin profesyonel vücut geliştiricileri arasında popüler olması şaşırtıcı değildir. Leucine, travmatik yaralanmalardan sonra kemiklerin, cildin ve kas dokusunun iyileşmesini de teşvik eder ve ameliyattan iyileşenler için genellikle önerilir.

Kolayca glikoza dönüştürüldüğünden, lösin kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur; lösin eksikliği baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk, depresyon, konfüzyon ve sinirlilik gibi hipoglisemiye benzer semptomlar üretir.

Lösin Hangi Gıdalarda Bulunur?

Lösin doğal kaynakları arasında kahverengi pirinç, fasulye, et, fındık, soya unu ve kepekli buğday bulunur. Lösin, vücutta üretilemediği ve beslenme kaynakları yoluyla elde edilmesi gerektiği anlamına gelen, önemli bir amino asittir . Çok egzersiz yapan, düşük proteinli bir diyet olan ya da kas kitlesi oluşturmak için cesurca çalışmaya çalışan insanlar lösin takviyesi düşünmelidirler. Leucine, bağımsız ek formda da bulunur, ancak her zaman diğer iki dallanmış zincirli amino asit, izolösin ve valin ile birlikte alınmalıdır . İdeal denge, her 1 miligram izolösin için 2 miligram lösin ve valindir. BCAA'ların üçünü sağlayan kombinasyon takviyeleri daha uygun olabilir.


Aşırı yüksek miktarda lösin alımı, dermatit, diyare ve zihinsel bozukluklara neden olan vitamin eksikliğiyle ilgili pellagra gelişimiyle bağlantılıdır . Diyette çok fazla lösin, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını bozabilir ve vücuttaki amonyak miktarını artırabilir. Karaciğer veya böbrek fonksiyonlarında bozukluk olan insanlar, büyük bir dozda amino asitlerin bu durumları kötüleştirebileceğinden önce bir doktora danışmadan izolösin kullanmamalıdır .
Lösin Nedir? Faydaları, Kullanımı ve Yan Etkileri... Lösin Nedir? Faydaları, Kullanımı ve Yan Etkileri... Reviewed by Naturalife on January 27, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.