Maca Kökü Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri

Maca Kökü Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri
Maca Kökü Nedir?


Maca Kökü Nedir?

Maca kökü (Lepidium meyenii [Latince]), eski İnka zamanlarından beri güçlü bir afrodizyak olarak ünlendi. Peru dağ bölgelerinde sıkça bulunur. Maca, efsanevi zihinsel ve fiziksel canlılığı artırma ve erkeklerde ve kadınlarda libidido artışı nedeniyle Peru Viagara® ve Peruen ginsengi olarak adlandırılmıştır. Maca genellikle erkeklerde ve kadınlarda menopoz ve cinsel işlev bozukluklarının belirtilerini tedavi edebilen bir doğal hormon dengeleyici olarak adlandırılır. Maca kökü de depresyon, uykusuzluk, yorgunluk ve akne gibi hormon dengesizliğiyle ilişkili diğer durumların tedavisinde yardımcı olabilir.

Maca kökü aslında vücuda, potasyum ve kalsiyum dahil birçok sağlıklı mineral sağlar. Ayrıca protein, karbonhidratlar ve yağ asitleri içerir. Bununla birlikte, son zamanlarda keşfedilen ve Maca'ya güçlü afrodizyak etkileri kazandırdığı düşünülen makamidler ve macaenlerin varlığı vardır. Tıbbi dergi Urology'nin Nisan 2000 sayısında, araştırmacılar, makamid ve makarna konsantrasyonu ile beslenen kemirgenlerin enerji, cinsel güç ve canlılıkta çarpıcı bir artış geliştirdiklerini bildirdi.

Maca Kökü Faydaları Nelerdir?

Maca, erkeklerde ve kadınlarda cinsel dürtüsün düşük olması, infertilite, düşük sperm sayısı, iktidarsızlık ve menapoz ve adet öncesi semptomlar gibi hormon ile ilgili birçok rahatsızlığın tedavisinde önerilir. Araştırma, hormon dengeleyici makatın adrenal bez işlevini desteklediğini ve adrenal bezlerin büyük miktarda adrenalin ürettiğinde stres dönemlerinde çok önemli olduğunu gösteriyor.

Atletler bazen enerji ve dayanıklılığı artırmak için maca kullanıyorlar ve bu kökün zihinsel işlevi artırabileceği yönünde raporlar var.

Peru'da, maca kökleri kurutulur ve un benzeri bir kıvama getirilir. Bir gıda olarak kabul edilir ve blender içecekleri, kurabiye, kek ve cips yapılır. Bazı sağlıklı gıda pazarlarından ve çevrimiçi distribütörlüklerden maca kökü tozu satın alabilirsiniz. Ayrıca kendi smoothie veya sağlık içeceğine maca tozu da ekleyebilirsiniz.


Toz için önerilen doz her gün yaklaşık maks. 1 çorba kaşığı olmakla birlikte, maca kökünün çok daha yüksek dozları iyi tolere edilmiştir ve bu madde ile ilgili toksik etkiler görülmemiştir. Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan toksisite çalışmalarında, maca kesinlikle olumsuz herhangi bir farmakolojik etki göstermedi. Maca kökü ayrıca kapsül ve özüt formlarında bulunur.
Maca Kökü Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri Maca Kökü Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri Reviewed by Naturalife on January 25, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.