Lesitin Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri

Lesitin Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri
Lesitin Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri


Lesitin Nedir?

Lesitin, çoğunlukla kolinden oluşan bir lipiddir ancak aynı zamanda inositol , fosfor ve linoleik asit içerir. Lesitin, arteryosklerozu önlemeye yardımcı olur, kardiyovasküler hastalığa karşı korur, beyin fonksiyonunu geliştirir, karaciğer ve böbrekleri sağlıklı tutmaya yardımcı olur, tiamin ve A vitamini emilmesine yardımcı olur ve alkolizm nedeniyle oluşan karaciğer hasarını onarmaya yardımcı olabilir.

Kolin, inositol , lesitinyağ ve kolestrolün normal işlenmesini teşvik ederek arterlerin ve kalp hastalığının sertleşmesine karşı koruma sağlar. Lesitin kendisi yağları ve kolesterolü suya bağlamaya yardımcı olur, böylece kalp veya karaciğerde potansiyel olarak zararlı bir birikime neden olmak yerine vücudun içinden geçebilir. Hücre zarları, beyni çevreleyen koruyucu kılıflar ve sinir hücreleri de bu esansiyel yağlı maddeyi içerir.

Lesitin Faydaları Nelerdir?

Lesitinde bulunan kolin, asetilkolini üretmesine yardımcı olur, bu madde sinir sisteminin bir bölümüne kimyasal bir haberci olarak davranır ve beynin hafıza fonksiyonu için esastır. Araştırmalar, lesitin kullanan kişilerin hafıza testi puanlarında belirgin bir iyileşme sağladıklarını ve hafıza sürelerinin plasebo alan öğrencilere göre daha iyi olduğunu gösterdi. Lesitin ve kolin takviyelerinin aslında hafızayı artırdığı gösterilen çalışmalar yürüten Dr. Safford, lesitinin sağlık yararlarının neredeyse hemen göründüğünü de belirtti. "Lesitin büyüleyici özelliği, yardımcı olduğunda hemen başlayacağıdır. Bu, kan-beyin bariyerini aşan ve derhal tepki veren alkol gibi birkaç maddeden biridir. "

Lesitin çok çeşitli gıdalarda bulunur. Lahana, karnabahar, nohut, yeşil fasulye, mercimek, soya fasulyesi, mısır, bezelye, buzağı karaciğeri, yumurta, bira mayası, tahıllar, bakliyat, balık ve buğday tohumları iyi kaynakları içerir. Aynı zamanda dondurma, margarin, mayonez ve çikolata çubuklarına da yaygın bir gıda katkı maddesidir.

Lesitin hem doğal hem de sentetik takviyelerde bulunur. Her yemekten önce bir 1200 miligram kapsülü almak vücut gibi yağ ve yağda çözünen vitaminlerin sindirimine yardımcı olabilir. Yumurta lesitini AIDS, herpes, kronik yorgunluk sendromu belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilir, ve diğer otoimmün bozukluklar, ancak lesitin tedavisinin bu alandaki araştırması şu anda kayıtsızdır.


Lesitin için Önerilen Beslenme Ödeneği (RDA) yoktur, ancak çoğu doktor, iki çorba kaşığı lesitin granülü her gün yiyeceklere serpiştirmenizi önerir (yoğurt, çorbalar, tahıl, vb.). Lesitin Aşırı dozu baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma neden olabilir, bu nedenle lesitin takviyesi almadan önce bir hekime danışmalısınız.
Lesitin Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri Lesitin Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri Reviewed by Naturalife on January 25, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.