Akne için En İyi Mineraller ve Vitaminler

Akne için En İyi Mineraller ve Vitaminler
Akne için En İyi Mineraller ve Vitaminler

Sivilce herhangi bir yaşta ortaya çıkabilir. Her ne kadar gençler arasında ve bazen menopoz döneminde kadınlarda yaygın olsa da akne, her yıl milyonlarca kişiyi etkiliyor.

Hormonal dengesizlik dönemlerinde sivilce artış gösterebilir. Bezler normalden daha fazla yağ ürettiğinde, cilt gözenekleri tıkanarak bakterilerin (ve sivilcelerin) büyümesine izin verir.

Sivilce siyah nokta, kist ve nodüller de dahil olmak üzere birçok farklı formda ve derinlikte gelir. Onları kovmak için, araştırma uzun zamandır benzoil peroksit, tetrasiklin gibi antibiyotikler ve orta ila şiddetli sivilceler için olan isotretinoin gibi A vitamini içeren ilaçlar gibi topikal ilaçlara işaret edildi.

Alternatif olarak, bazıları vitamin ve mineral takviyeleri gibi daha doğal tedaviler ortaya çıktı. Doğal çareler de işe yarıyor mu? Ve eğer öyleyse, hangileri?

A vitamini

A vitamini, akne için olası bir çare olabilir.

Michigan Üniversitesi'ndeki klinisyenlere göre, A vitamini oral takviyeleri doğal A vitamini ile aynı işe yaramıyor. Aslında fazla zarar verebileceği ihtimali de mevcuttur.

Vitamin, yağda çözünür olduğundan vücudunuzda birikir ve 10.000 (IU) den yüksek miktarda toksik olabilir. Bu özellikle gebelik sırasında geçerlidir, bu nedenle gebe kalmayı planlayan kadınlar herhangi bir takviye başlamadan önce doktorları ile görüşmelidir.

Ancak doğal A vitamini akne ile mücadelede yardımcı olabilir.

Çinko

Çinko, sivilceye de yardımcı olabilen bir mineraldir.

Konuyla ilgili geçmişe yönelik yapılan yeni bir incelemede, çinkonun ciltteki yağ üretimini azaltabileceği ve bakteri enfeksiyonuna ve iltihaplanmaya karşı koruyabileceği bulundu.

Diyet İlaveleri Ofisi, yetişkinler için 8-11 miligram (mg) günlük miktar önermektedir. Nispeten güvenli bir 30 mg dozunun akne tedavisine yardımcı olabileceğine dair bazı kanıtlar vardır. Daha yüksek miktarda çinko zararlı olabilir. Bazı insanlar çok fazla çinko almaktan hasta olduklarını ve aşırı çinko alımının bakır eksikliğine neden olduğunu bildirdi.

Çinko içeren losyonlar akne için de yardımcı olabilir. Bir çalışma, yüzde 1.2 çinko asetat ve yüzde 4 eritromisin losyonunun uygulanmasının cildi önemli ölçüde temizlediğini bulmuştur.

E vitamini

A vitamini ve çinkonun sivilcinize nasıl yardımcı olabileceği hakkında konuştuk, ancak muhtemelen de olası bir ilaç olarak E vitamini duymuşsundur. Akne'nin E vitamini ile olan ilişkisi, A vitamini veya çinko kadar iyi araştırılmamıştır. Bununla birlikte, yakın tarihli bir araştırmada akne hastalarında E vitamini, A ve çinko eksikliği olduğu gösterildi. Bu nedenle, E vitamininin 15 mg'lık günlük tavsiye edilen alımı faydalı olabilir.

Sağlıkla Kalın
Akne için En İyi Mineraller ve Vitaminler Akne için En İyi Mineraller ve Vitaminler Reviewed by Naturalife on January 15, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.