Alfa Lipoik Asit Nedir? Nelerde Bulunur-Faydaları Neledir?

Alfa Lipoik Asit Nedir? Nelerde Bulunur-Faydaları Neledir?
Alfa Lipoik Asit Nedir? Nelerde Bulunur-Faydaları Neledir?


Alfa Lipoik Asit Nedir?

Alfa-lipoik asit , aynı zamanda lipoik asit veya tioctik asit olarak adlandırılır; hücrelerde glikozun enerjiye dönüştürülmesine, vücudun detoksifikasyonuna, cilde iltihaplanma eğilimine ve kan şekerinin stabilize edilmesine yardımcı olan güçlü bir antioksidandır.

Alfa-lipoik asit , hem suda hem de yağda çözünür olduğu için " evrensel antioksidan " olarak adlandırılmıştır ve bu nedenle ağırlıklı olarak yağdan oluşan sinir sistemi gibi dokulara nüfuz edebilir. Alfa-lipoik asit vitamin E, vitamin C , ve glutatyon gibi diğer antioksidanların daha verimli bir şekilde kullanılmasını sağlar. Bu besin ayrıca B vitaminlerine yardımcı olur proteinleri, karbonhidratları ve katıları daha verimli bir şekilde enerjiye dönüştürürler.

Alfa Lipoik Asit Faydaları Nelerdir?

Alfa-lipoik asit bugüne kadar keşfedilen en güçlü antioksidanlardan biri olabilir . En bol doğal antioksidan olan glutatyonun vücudun arzını artırmaya yardımcı olur , böylece serbest radikaller hücrelere zarar vermeden önce vücudun dışına çıkarılır. Serbest radikallerin, vücudun enfeksiyonlara, kalp rahatsızlığına ve kansere karşı savunmasız bırakılarak bağışıklık sistemini bozduğu gösterildi. Serbest radikal hasar, bilim adamları tarafından yaşlanma sürecinin temelleri olarak düşünülür.


Alpha-lipoik asit ıspanak, ciğer ve bira mayasında bulunur ve vücut da bu maddenin kendi arzını üretebilir. Bununla birlikte, vücut alfa-lipoik asit pek yapmaz ve çoğunun hücrelerdeki mitokondriyanın glikozu enerjiye dönüştürmesine yardımcı olması için kullanılır. Alfa-lipoik asidin yaşlanmayı önleyici ve hastalıklara karşı savaşma yeteneklerinden yararlanmak için bir takviye edinmeniz gerekebilir.

Alfa-lipoik asit için önerilen Diyet Örneği yoktur, ancak çalışmalar, günde iki kez alınan 100 miligramın, vücuda fazladan serbest radikal koruma sağlamak için yeterli olduğunu keşfetti ve birçok sağlık problemini önlemeye veya tedavi etmeye yardımcı olabilir; inme, ateroskleroz, glokom ve HIV enfeksiyonu dahil olmak üzere. Lipoik asit aynı zamanda karaciğer hastalığı olanlara yardımcı olabilir. Bazı hastanelerde karaciğeri etkileyen akut zehirlenme vakalarının tedavisinde intravenöz alfa-lipoik asit biçimleri kullanılmaktadır.

Bununla birlikte, alfa-lipoik, hem diyabetik nöropati hem de otonomik nöropatiden kaynaklanan komplikasyonların önlenmesindeki rolü için en kapsamlı şekilde incelenmiştir. Diyabetik nöropati, sinirlere serbest radikal hasarın neden olduğu ve vücutta hoş olmayan karıncalanmaya, hissizlik ve ağrıya neden olduğu düşünülmektedir. Otonom nöropati, iç organları kontrol eden sinirleri etkiler ve aynı zamanda serbest radikal hasarla bağlantılı olduğu düşünülür. Alfa-lipoik asit, bu koşulların tedavisinde başarılı olabilir, çünkü yağda çözünür antioksidandır ve bu nedenle daha fazla hasarı önlemek için sinir hücrelerine nüfuz edebilir.

Diabetik ve otonom nöropatiyi başarılı bir şekilde tedavi etmek için büyük miktarda alfa-lipoik asit reçetesi verilmiş ve son çalışmalar, gama linolenik asit ile kombine edildiğinde bunun daha da etkili olduğunu göstermiştir. Ek olarak, alfa-lipoik asit glikoz metabolizmasını düzene sokmaya yardımcı olduğu için, vücuttaki kan şekeri düzeylerini artırabilir. Bu nedenle, şeker hastalığınız varsa, alfa lipoik asit takviyelerini yalnızca bir doktor gözetiminde almalısınız. İnsülin veya diğer diyabet ilaçlarınızın dozajını ayarlamanız gerekebilir.


Alfa-lipoik asit tabletler ve kapsüller halinde bulunur ve ayrıca C ve E vitaminleri gibi diğer antioksidanlarla kombine ürünler halinde bulunur. Mide rahatsızlığına veya alerjikliğe neden olabileceği halde, önerilen dozlarda ciddi toksik yan etki göstermez. Bu reaksiyonlardan herhangi birine maruz kalırsanız, dozu azaltın veya takviyeyi almayı bırakın.
Alfa Lipoik Asit Nedir? Nelerde Bulunur-Faydaları Neledir? Alfa Lipoik Asit Nedir? Nelerde Bulunur-Faydaları Neledir? Reviewed by Naturalife on January 19, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.