N- Asetilsistein Nedir? Faydaları Nelerdir?

N- Asetilsistein Nedir? Faydaları Nelerdir?
N- Asetilsistein Nedir? Faydaları Nelerdir?


N- Asetilsistein Nedir? Faydaları Nelerdir?

Antioksidan takviyesi olan n- asetilsistein , serbest radikal aktivite ile mücadele etmek için vücutta üretilen doğal bir antioksidan enzim olan glutatyonu yapmak için gereken bir kükürt bazlı amino asittir . Glutatyon olmadan , vücudunuzun bağışıklık sistemi büyük ölçüde tehlikeye atılır ve toksinler ve hastalıklara karşı çok az savunma ile ayrılırdı. Sistein, beta-keratin, deri ve saç ana proteinde bulunur. Kollajen üretimini ve cildin esnekliğini teşvik ederek sağlıklı, genç bir görünüm sağlamaya yardımcı olur. N-asetil sistein (NAC), amino asit sisteininin bir formudur.



Kolay emilir. Kanser, ağır metal zehirlenmesi, sigara öksürüğü, bronşit, kalp rahatsızlığı, kistik fibroz, asetaminofen zehirlenmesi ve septik şokun önlenmesi ve / veya tedavisinde etkilidir. Detoks etkileri vücudun oksidatif stresden korunmasıyla düzenli egzersizin faydalarını arttırmaya da yardımcı olabilir.

Sisteinin T4 beyaz kan hücrelerinin üretimini teşvik ettiği gösterildiğinden, takviyesi AIDS'li insanlar için olası bir tedavi olarak incelenmektedir. Her gün 1800 miligram Sistein takviyesine sahip olan katılımcıların, tam teşekküllü AIDS geliştirme şanslarını önemli ölçüde azaltabileceği düşünülmektedir. Asetilsisteinin bağışıklık kazandıran etkileri de Grip'e karşı koruma sağlayabilir.

Bazı çalışmalar asetilsisteinin akciğerleri tütün dumanında bulunan kanserojenlerden korumasına, karaciğeri alkolün toksik etkilerinden korumasına ve kanseri tedavi etmek için kullanılan bazı ilaçların zehirli yan etkilerini azaltmasına yardımcı olabileceğini göstermiştir. NAC, arsenik ve cıva zehirlenmelerinin tedavisinde başarılı bir şekilde kullanılmıştır.

Sistein için önerilen Diyet Ödeneği yoktur. Vücut içinde üretilebilir ve et ve yumurta gibi yüksek proteinli gıdalar yoluyla da elde edilebilir. Buğday, brokoli, sarımsak , soğan ve kırmızı biber de doğal sistein kaynaklarıdır.




Takviyeler denemek isterseniz, n- asetilsisteinin vücut tarafından en kolay absorbe edilen sistein formunu unutmayın. Tipik dozajlar günde 250-1500 miligram aralığındadır ve bugüne kadar herhangi bir toksik yan etki bildirilmemiştir. Selenyum ve vitamin B6 ve vitamin E , sistein'in antioksidan etkilerini arttırmaya yardımcı olduğundan, bu takviyeleri günlük rejiminize de eklemek isteyebilirsiniz.

Sağlıkla Kalın
N- Asetilsistein Nedir? Faydaları Nelerdir? N- Asetilsistein Nedir? Faydaları Nelerdir? Reviewed by Naturalife on January 19, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.