Candida için Probiyotikler

Candida için Probiyotikler
Candida için Probiyotikler

İyi bir Candida tedavi planındaki ikinci unsur probiyotiktir. Bağırsağın içinde yaşayan milyarlarca bakteri vardır; bunların çoğu faydalıdır. Bu sistemi sağlıklı bir dengede tutmak hem sindiriminizi hem de bağışıklık sisteminizi desteklemektedir. Candida'nın aşırı büyümesi bu sistemi dengede bırakır.

Candida Nedir?

Candida bağırsaklarda yaşayan zararlı ve hızlı büyüyen bir mayadır.  Bağırsak üzerindeki herhangi bir olumsuz şokdan sonra hızla çoğalabilir (örneğin antibiyotikler). Tam spektrumlu antibiyotiklerin bir karışımı yararlı bakterilerin çoğunu öldürür ve Candida mayasını egemen kılma fırsatı verir.

Probiotikler Candida tedavisinin etkili bir parçasıdır, çünkü bağırsaklara faydalı bakterileri yeniden sunarlar. Bu bakteriler, Candida mayasını sıkıştıran, mide asidini düzenler ve bağışıklık sisteminizi artıracak geniş, sağlıklı koloniler yaratır. Bu sayfada, neden Candida'yı yenmek için probiyotik kullanacağınız hakkında bilmeniz gereken her şey bulunur.


Probiyotikler Hakkında

Neden Probiyotikleri Candida İçin Kullanmalıyım?
Probiyotikler, Candida aşırı büyümenizi üç şekilde yenmek için harekete geçecektir. Bağışıklık sisteminizi artırabilir, bağırsaklarınız için doğru asitliği yaratmaya yardım eder ve Candida mayasını sıkıştırırlar.

Probiyotikleri ne zaman atmalıyım?

Sindirim sistemini düzeltmeye karar verdiğinizde probiyotikleri almalısınız. Antibiyotik ile beraber kullanabilirsiniz.

Probiotik Seçme
Suşların sayısı, iyi bakterilerin toplam CFU'ları ve bazen unuttuğumuz fazladan bileşenler gibi faktörlere bakarak, bir probiyotiği nasıl seçeceğinizi öğrenin.

Toprağa dayalı probiyotikler, daha geleneksel olan laktik asit bazlı formülasyonlara umut verici bir alternatiftir. Normal laktik asit esaslı bakterilerden daha dayanıklıdırlar ve bağırsaklarınızı daha kolay kolonize ederler.

Probiyotikleri ve Antifungalları Aynı Zamanda Alabilir mi?
Aynı zamanda probiyotik ve antifungal alımı için olumsuz etkiler var mı? Neden onları farklı zamanlarda tanıtmanız gerektiğini öğrenin ve bunları en az bir saat arayla ayırın.

Ben antibiyotik kullanırken Probiotik kullanmalı mıyım?

Çalışmalar, probiyotiklerin hastalara antibiyotikler konusunda yardımcı olduklarını göstermiştir. Antibiyotikle ilişkili diyare vakalarını azalttığı gösterildi ve mikrobik hareketlerinizin daha çabuk geri gelmesine yardımcı olacaklar.

Probiyotik Gıdalar

Bu doğal gıdalar, bağırsak florasını dengede tutmak ve sağlıklı bir bağışıklık sistemini korumak için yüzyıllar boyunca kullanılmıştır. İyi örnekler arasında yoğurt, kefir ve lahana turşusu vardır.

Kendi Kefirini Yap
Kefir, doğanın en iyi probiyotiklerinden biridir ve çok besleyici, geleneksel bir gıdadır.Kefiri kendi evinizde ucuza ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
Kendi Yoğurdunu Yap
Yoğurt yapmak düşündüğünüzden daha kolaydır ve dükkanlarda satın almaktan çok daha ucuzdur. Şekeri azaltmak ve probiyotik bakteri miktarını artırmak için biraz daha mayalayabilirsiniz.

Probiyotikler sadece sindirim problemleri için değildir. Ayrıca obezite ile yardımcı olabilir, kanser riskini azaltabilir, IBS semptomlarını iyileştirebilir, depresyonu önleyebilir ve çok daha fazlasını yapabilir.

Neden bağırsakta bakteriler var?
Bağırsağınızla ilgili bir şeyler ters giderse, kırılmış bir kol ya da bükülmüş ayak bileği kadar açık değildir. Bununla birlikte, bağırsağınızın içerisindeki aslında aslında uzun vadede sağlığınızdaki en önemli faktörlerden biridir.

Probiyotikler, Stres Düzeylerini Azaltmaya Yardım edebilir
Probiotik bakteri bağırsağında yaşar ve sindirim, hastalık önleme ve çok daha önemli rol oynamaktadır.
Bağışıklık Sistemi ve Probiyotikler
Sadece probiyotik bakteriler Candida mayasını sıkıştırıp bağırsaktaki asiditeyi düzenlemeyle kalmaz, bağışıklık sisteminizi de desteklerler.
Probiotik Gribi Önlemede Size Nasıl Yardımcı Olabilir?
Neden Candida hastaları, zayıflamış bir bağışıklık sistemine sahip olma ihtimalleri yüksektir? Hepsi bağırsağınızdaki yararlı bakterilerle ilintilidir. Gıdalarınızı sindirmek gibi diğer görevlerini tamamlamalarının yanı sıra bağışıklık sisteminizin çok önemli bir parçasıdırlar.



Bu yazı Ntural Portal İçin https://www.thecandidadiet.com sitesinden çevirilmiştir.
Candida için Probiyotikler Candida için Probiyotikler Reviewed by Naturalife on January 08, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.