Çay Ağacı Yağı Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler...

Çay Ağacı Yağı Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler...
Çay Ağacı Yağı Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler...


Çay Ağacı Yağı Nedir?

Çay ağacı yağı veya Melalueca alternifolia, Avustralya'ya özgü, okaliptus ağacı ile yakından alakalı bir ağaçtır. Bu ağacın yaprakları ve yağları antiseptik güçleriyle biliniyor ve okaliptüs gibi çok farklı bir kokusu var.

Çay ağacı yağı , içtiğiniz çayla hiçbir şekilde ilişkili değildir, tamamen farklı bir tür olan Camellia sinensis'tir. Çay ağacı yağı içmek büyük bir hata olurdu çünkü küçük miktar yutmak ölümcül olabilir. Bununla birlikte, topikal olarak uygulandığında, çay ağacı yağı bakteri ve mantar enfeksiyonuna karşı savaştığı kanıtlanmıştır ve mevcut en iyi doğal antiseptiklerden biridir.

Avustralya'daki yerliler geleneksel olarak çay ağacı yağını cilt enfeksiyonlarının tedavisinde kullanıyorlardı. Beyaz yerleşimciler, bu bitkinin antiseptik faydalarını kendileri keşfetti ve zamanla Avrupa'daki ve Amerika'daki tıbbi toplumda güvenilirliğini kazandı.

Çay Ağacı Yağı Faydaları

Çay ağacı yağı içindeki fotokimyasal terpenler, E. coli ve staf dahil olmak üzere pek çok bakteriyi öldürürler ve deriden kolayca absorbe edilirler. Çay ağacı yağı akne, kaynar, atlet ayağı ve vajinal maya enfeksiyonlarının tedavisinde başarıyla kullanılmıştır. Bazı çalışmalar, çay ağacı yağinin aknenin tedavisi için benzoil peroksit kadar etkili olduğunu göstermiştir. Klinik araştırmalar, çay ağacı yağı bir maya enfeksiyonunun yanı sıra ana ilaç olan nistatin ve klotrimazole yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Daha önce de belirtildiği gibi, çay ağacı yağı yutulduğunda oldukça toksiktir. Bununla birlikte, topikal bir tedavi olarak kullanımı yaygın ve çeşitlidir. Çay ağacı yağı artrit, bunyonlar ve kas ağrısı olanlara anti-inflamatuar ve ağrı kesici olabilir. Okaliptüs gibi, çay ağacı yağı, banyoya veya buharlaştırıcıya ilave edildiğinde solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde yardımcı olabilir (Yağın etkilenen bölgede hafifçe ısınması için basitçe masaj yapın).

Saf çay ağacı yağı online distribütörlerden, sağlıklı gıda mağazalarından, bazı eczanelerden temin edilebilir. Doğrudan pamuklu bir top ile deriye uygulanmalıdır. Maya enfeksiyonunun tedavisi için bir tampona birkaç damla uygulayın ve belirtiler kaybolana kadar devam edin. Sabun, akne tedavisi, deodorant, diş macunu, gargara, anti-mantar kremleri ve vajinal fitiller gibi mevcut bu yağı içeren birçok tezgahüstü ürünü de bulunmaktadır.

Bazı insanlar bu maddeye tepki gösterebilir. Döküntü veya cilt tahrişi yaşıyorsanız kullanmayı bırakın ve belirtiler iki hafta içinde hafiflemezse bir tıp uzmanına danışın.
Çay Ağacı Yağı Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler... Çay Ağacı Yağı Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler... Reviewed by Naturalife on January 24, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.