Spirulina Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler...

Spirulina Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler...
Spirulina Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler...


Spirulina Nedir?

Spirulina, ismini spiral şeklinden alan basit, tek hücreli mavi-yeşil yosun şeklindedir. Bu basit organizma milyonlarca yıldır varlığını sürdürüyor ancak olağanüstü beslenme içeriği nedeniyle şu anda geleceğin süper gıdası olarak selamlanıyor. Spirulina , sığır etinden veya soya fasulyesinden daha iyi bir protein kaynağıdır. Aynı zamanda hayvansal olmayan birkaç hayvan B12 vitamini kaynağından biridir ve sığır karaciğeri içinde bulunan B12 miktarının iki katını içerir ve bu da vejetaryen diyetine mükemmel bir katkı sağlar.

Spirulina'da ayrıca A vitamini ve E vitamini yanı sıra sağlık artırıcı amino asitler; önemli miktarda gama-linoleik asit (GLA), kardiyovasküler sağlığı teşvik eden bir yağ asidi; potasyum , kalsiyum , magnezyum , çinko , selenyum , fosfor ve demir minerallerinin şelatlı formları ; kompleks şekerler, eser elementler ve enzimler ''hepsi'' spirulina'dan kolayca vücut tarafından absorbe edilir. Ayrıca, mavi-yeşil renk veren hücresel yapısında klorofil (yeşil) ve phycocyanin (mavi) pigmentleri içerir ve karaciğerin detoksifikasyonuna yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

Spirulina Faydaları Nelerdir?

Spirulina diğer yosunların yaklaşık 100 katı büyüklüğündedir ve tek hücreleri bazen çıplak gözle görülebilir. Büyümesi kolaydır ve çevre dostudur. Spirulina bir deniz yosunu veya deniz bitkisi değildir, ancak sadece tatlı su havuzlarında ve ortalama tuz miktarından daha fazla olan göllerde yetişir. Sıcak iklimlerde en iyi gelişir ve 60 derecelik yüksek sıcaklıklarda hayatta kaldığı bilinmektedir. Ancak, spirulina kesinlikle "gölet pislik" değildir. Diğer bakterilerin ve organizmaların hayatta kalamayacağı ortamlarda yetiştiği için spriulina aslında doğada bulunan en doğal steril gıdalardan biridir.

Spirulinanın en iyi yeteneği bağışıklık sistemini artırmak olduğu bilinir ve araştırmalar, hem kanseri tedaviye hem de önlemeye yardımcı olabileceğini gösterir. Spirulina, hastalıkla savaşan ve kanserli hücrelere saldıran ve öldüren doğal öldürücü (NK) hücreleri uyarır. Hindistan'da yapılan bir çalışmada, spirulina alan katılımcılar ağız kanserinin tamamen ortadan kaldırıldığını gördü.


Spirulina takviyeleri sağlıklı gıda mağazalarında ve toplu toz, kapsül ve tablet formlarındaki online distribütörlüklerden edinilebilir. Ayrıca, piyasada bulunan birçok yeni "yeşil içecek" lerin katkı maddesi olarak da bulabilirsiniz. Vejetaryenler için toplam beslenme ihtiyaçlarınızı karşılamak için güvenli, toksik olmayan ve çok etkili bir yoldur. Buna ek olarak, birçok kişi diyetlerine spirulina eklemenin ekstra enerji verdiğini ve bazı durumlarda yorulma duygularını ortadan kaldırdığını bildirdi . Spirulina tüketiminde herhangi toksik etki görülmemiştir.
Spirulina Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler... Spirulina Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler... Reviewed by Naturalife on January 24, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.