Spirulina Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler...
Spirulina Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler... |
Spirulina Nedir?
Spirulina, ismini spiral şeklinden alan basit, tek hücreli
mavi-yeşil yosun şeklindedir. Bu basit organizma milyonlarca yıldır varlığını
sürdürüyor ancak olağanüstü beslenme içeriği nedeniyle şu anda geleceğin süper
gıdası olarak selamlanıyor. Spirulina , sığır etinden veya soya fasulyesinden
daha iyi bir protein kaynağıdır. Aynı zamanda hayvansal olmayan birkaç hayvan
B12 vitamini kaynağından biridir ve sığır karaciğeri içinde bulunan B12
miktarının iki katını içerir ve bu da vejetaryen diyetine mükemmel bir katkı
sağlar.
Spirulina'da ayrıca A vitamini ve E vitamini yanı sıra
sağlık artırıcı amino asitler; önemli miktarda gama-linoleik asit (GLA),
kardiyovasküler sağlığı teşvik eden bir yağ asidi; potasyum , kalsiyum ,
magnezyum , çinko , selenyum , fosfor ve demir minerallerinin şelatlı formları
; kompleks şekerler, eser elementler ve enzimler ''hepsi'' spirulina'dan kolayca
vücut tarafından absorbe edilir. Ayrıca, mavi-yeşil renk veren hücresel
yapısında klorofil (yeşil) ve phycocyanin (mavi) pigmentleri içerir ve
karaciğerin detoksifikasyonuna yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.
Spirulina Faydaları Nelerdir?
Spirulina diğer yosunların yaklaşık 100 katı büyüklüğündedir
ve tek hücreleri bazen çıplak gözle görülebilir. Büyümesi kolaydır ve çevre
dostudur. Spirulina bir
deniz yosunu veya deniz bitkisi değildir, ancak sadece tatlı su havuzlarında ve
ortalama tuz miktarından daha fazla olan göllerde yetişir. Sıcak iklimlerde en iyi gelişir ve 60 derecelik yüksek sıcaklıklarda hayatta
kaldığı bilinmektedir. Ancak, spirulina kesinlikle "gölet pislik"
değildir. Diğer bakterilerin ve organizmaların hayatta kalamayacağı ortamlarda
yetiştiği için spriulina aslında doğada bulunan en doğal steril gıdalardan
biridir.
Spirulinanın en iyi yeteneği bağışıklık sistemini artırmak olduğu bilinir ve araştırmalar, hem kanseri tedaviye hem de önlemeye yardımcı olabileceğini
gösterir. Spirulina, hastalıkla savaşan ve kanserli hücrelere saldıran ve
öldüren doğal öldürücü (NK) hücreleri uyarır. Hindistan'da yapılan bir
çalışmada, spirulina alan katılımcılar ağız kanserinin tamamen ortadan
kaldırıldığını gördü.
Spirulina takviyeleri sağlıklı gıda mağazalarında ve toplu
toz, kapsül ve tablet formlarındaki online distribütörlüklerden edinilebilir.
Ayrıca, piyasada bulunan birçok yeni "yeşil içecek" lerin katkı
maddesi olarak da bulabilirsiniz. Vejetaryenler için toplam beslenme ihtiyaçlarınızı karşılamak için güvenli,
toksik olmayan ve çok etkili bir yoldur. Buna ek olarak, birçok kişi diyetlerine
spirulina eklemenin ekstra enerji verdiğini ve bazı durumlarda yorulma
duygularını ortadan kaldırdığını bildirdi . Spirulina tüketiminde herhangi toksik
etki görülmemiştir.
Spirulina Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler...
Reviewed by Naturalife
on
January 24, 2018
Rating:
No comments: