Tribulus Terrestris Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler...

Tribulus Terrestris Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler...
Tribulus Terrestris Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler...


Tribulus Terrestris Nedir?

Tribulus terrestris, "delici asma" olarak da bilinir ve dünya çapında tropik ortamlarda yetişen bir bitkidir ve özellikle Hindistan, Pakistan ve Sri Lanka'da bol miktarda bulunur. Tribulus, binlerce yıldır Avrupa, Hindistan ve Çin'de tıbbi kullanım öyküsü oldu. Geleneksel kullanımı, onları kullanan kültür kadar zengin ve çeşitlidir; su tutma, depresyon, karaciğer, böbrek ve kalp hastalığının tedavisinde önerilmiştir ve antiseptik, anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu bildirilmiştir. Tribulus terrestrishem libidoyu uyarabilme, hem erkeklerde hem de kadınlarda kısırlığı tedavi edebilme becerisine değer verildi ve modern araştırmalar, bu inancın iyi kurulabileceğini gösteriyor. Araştırmalar, terrestris'in dolaylı olarak testosteron üretimini uyardığını ve hem cinsel hem de atletik performansı artırdığını gösterdi.

Tribulus Terrestris Faydaları Nelerdir?

Terrestris, vücutta doğal olarak üretilen ve testrosteron seviyeleri ve cinsel etki üzerinde doğrudan etkisi olan bir hormon olan lüteinizan hormon (LH) üretimini artırır. Laboratuar çalışmaları, Tribulus terrestris'in cinsel aktiviteyi artırdığını ve hayvanlarda sperm sayısını ve motilitesini arttırdığını bildirdi.

Güç arttırmak ve kas kütlesi oluşturmak isteyen sporcular sıklıkla Tribulus terrestris'i DHEA ve adrostenedion takviyeleri ile birleştirir, "istifleme" olarak bilinen bir yöntem. Çalışmalar, bu üç maddenin birlikte alınmasının testosteron düzeylerini yükseltmenin etkili bir aracı olduğunu gösterdi.


Tribulus terrestris, dökme toz, kapsül, tablet ve sıvı özüt ve tentür formlarında mevcuttur. Önerilen dozaj günde 750 ila 1.250 miligram (yaklaşık bir çay kaşığı dökme toz) olup, ancak dozajı bölüp mide rahatsızlığından kaçınmanız için yemeklerle birlikte almanız gerekir. Yaklaşık olarak on kişiden biri Tribulus terrestris'i alırken gastrointestinal rahatsızlığı bildirir. Ek olarak, bu ek maddenin insan tüketimi ile ilintili hiçbir toksik etkisi olmasa da, bazı laboratuvar hayvanları, yüksek miktarda terrestris verildiğinde, aslında kas gücünü ve koordinasyonunu kalıcı olarak düşürdüğünü göstermiştir; bu nedenle dozajınızı önerilen aralıkta tutmanız önemlidir.
Tribulus Terrestris Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler... Tribulus Terrestris Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler... Reviewed by Naturalife on January 24, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.