Jojoba Yağı Nedir? Faydaları, Kullaınımı, Yan Etkileri

Jojoba Yağı Nedir? Faydaları, Kullaınımı, Yan Etkileri
Jojoba Yağı Nedir? Faydaları, Kullaınımı, Yan Etkileri


Jojoba Yağı Nedir?

Jojoba (Simmodsia chinensis [Latince]) esasen Güneybatı Güneybatı ve Meksika'nın kuzeybatısındaki çöl bölgelerinde yetişen çok yıllık odunsu bir çalıdır. Yerli Amerikalılar yaraları iyileştirmek için uzun zamandır jojoba yağı kullandılar . Günümüzde jojoba yağı hâlâ kozmetik amaçlı, özellikle sağlıklı cildin bakımı için kullanılmaktadır.

Jojoba yağı cildin pek çok yönden iyileşmesini sağlar. Antimikrobiyal özelliklere sahiptir, bu da deriye saldıran bazı bakteri ve mantar mikroplarının büyümesini önlüyor demektir. Buna ek olarak, jojoba'nın kimyasal bileşimi cildin doğal bileşenine çok benzer; bu nedenle en hassas bireylerde bile kolayca emilir ve alerjik reaksiyonlara nadiren neden olur.

Jojoba Yağı Faydaları Nelerdir?

Jojoba yağı aslında yağdan ziyade sıvı balmumu esterlerinden oluşur. Vücudun doğal sebumu ayrıca cilt için doğal nemlendirici ve çevre bariyeri olarak işlev gören balmumu esterleri içerir. Bununla birlikte, balmumu esteri üretimi yaşla birlikte giderek azalır; cildin matlaşmasına ve kırışıklıklara neden olur; cildin indirgenmiş ester içeriği ayrıca sedef hastalığı, kepek ve rozase gibi durumların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Jojoba yağı derinin yağlı olmasını önleyebilir. Jojoba yağı yapısı doğal sebum ile çok benzer olduğundan, aslında jojoba'nın aksine gözenekleri tıkayabilecek daha az doğal sebum üretmek için cildi kandırabilir. Jojoba yağı, sebum üretimini azaltarak ve zararlı bakterilerden koruyarak akne tedavisine yardımcı olabilir.

Jojoba yağı, E vitamini , B kompleks vitaminleri ve silikon, krom , bakır ve çinko mineralleri gibi birçok önemli besleyici maddeyi içerir . Ayrıca, jojoba'nın bakteri ve mantar enfeksiyonuna karşı savaşma kabiliyetine sahip olan bir çok iyot içerir. Sivilcenin yanı sıra, jojoba geleneksel olarak yara önler ve siğil tedavisinde kullanılır.

Jojoba yaygın olarak sabunlara, şampuanlara ve kozmetiklere eklendi -jojoba yağı 1970'lerde balinaların yasaklandığı kozmetik endüstrisi için çok önemli hale geldi. Günümüzde her yıl binlerce ton jojoba yağı Amerika Birleşik Devletleri'nde üretilmektedir ve çoğunluğu kozmetik kullanım için yüksek bir fiyata satılmaktadır. Bununla birlikte, araştırmacılar jojoba'nın diğer kullanımlarını aramaya başlıyor. Jojoba yağı çok dengelidir ve hem yüksek basınca hem de sıcaklığa dayanma kabiliyeti sergilemiştir.


Jojoba, alternatif bir yakıt kaynağı olarak da bir takım taahhüt gösterdi ve aslında birçok yönden geleneksel dizel yakıtı için alternatif olabilir. Aslında, Birleşik Arap Emirlikleri Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, jojoba yağından elde edilen yakıtın daha az emisyon ve petrol bazlı dizel yakıttan daha az motor korozyonuna neden olduğunu bildirdi. Yüzde yüz saf jojoba yağı, sağlıklı gıda mağazalarında ve çevrimiçi distribütörlüklerde bulunur. Topikal kullanım için, birkaç damla saf jojoba yağı avucunuza koyun, ellerinizi ovun ve etkilenen bölgeye hafifçe masaj yapın. Cilt reaksiyonu gelişirse kullanmayı bırakın.
Jojoba Yağı Nedir? Faydaları, Kullaınımı, Yan Etkileri Jojoba Yağı Nedir? Faydaları, Kullaınımı, Yan Etkileri Reviewed by Naturalife on January 25, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.