Prebiyotikler ve Probiotikler: IBS'ye Cevap Olabilirmi?

Prebiyotikler ve Probiotikler: IBS'ye Cevap Olabilirmi?
Prebiyotikler ve Probiotikler: IBS'ye Cevap Olabilirmi?


Prebiyotikler ve Probiotikler: IBS'ye Cevap Olabilirmi?

Probiyotikleri ve bunların IBS'i nasıl etkilediğini merak ediyor musunuz?

Prebiyotikler ve probiyotikler medyada büyük ilgi gördü, ancak hepimiz haberde görünen şeyin her zaman hikaye olmadığını da biliyoruz.

Probiyotik yoğurtlar, takviyeler ve fermente edilmiş gıdalar bu günlerde popülerliğini arttırıyor; soru şu: - Bu sadece başka bir beslenme trendi mi yoksa gerçek mı? Bağırsaklarımızın sağlığıyla ilgili efsaneleri ortadan kaldırmak bizim görevimiz, bu nedenle size güvenilir araştırma temelli öneriler sunabiliriz.

Probiyotikler nedir?

Probiyotikler, yeterli miktarda tüketildiğinde sağlığımıza fayda sağlayan bakterilerdir. En sık kullanılan probiyotikler Lactobacilli ve Bifidobakterilerdir, bu nedenle probiyotik olduğunu iddia eden gıdaların etiketlerini okurken bu isimlerle ilgilenmelisiniz.

Bakkal raflarındaki tüm probiyotik ürünlerin eşit şekilde üretilmediğini anlamak önemlidir; Her zaman sağlığınız üzerinde olumlu bir etki yaratacak kadar bakteri içermezler.

Göz önüne alınması gereken bir başka faktör, ürünlerin aslında probiyotik bakterilerin sindirim sistemini aşıp bağırsaklara ulaşmasıdır. Ürünleri incelerken bu önemli bir detaydır.

Prebiyotikler nedir?

Prebiyotikler... bunlar probiyotik için besin kaynağı.

IBS'iniz varsa, bu prebiyotiklerin bazıları gaz, şişkinlik ve rahatsızlık gibi semptomlara neden olabilir.

Örneğin, enginar, kuşkonmaz, arpa, hindiba ve soğan, sağlıklı probiyotik bakteriler için mükemmel prebiyotik gıda kaynaklarıdır ancak iyi sindirilmediklerinde sorun olur.

Muzlar ve domates bu konuda alternatif  prebiyotik gıda kaynaklarıdır.

Pro ve Prebiyotikler Hakkında Araştırmalar

İyi haber - probiyotik ve bağırsak sağlığı rolüyle ilgili çok şey öğreniyoruz ve konuyla ilgili faydalı bilgiler toplamış bulunuyoruz. Kötü haberler - ne yazık ki, IBS hastası olanlar için yararlı olup olmadıkları konusunda hala kesin bir cevabımız yok.

Probiyotikler ve IBS'ye Genel Bakış

Bazı probiyotiklerin motilite (yiyeceklerin bağırsakta ne kadar hızlı hareket ettiği) gibi bağırsaklardaki işlevleri değiştirebilen kimyasal maddeler ürettiği ve bazılarının bağırsaktaki iltihabı etkilediği gösterilmiştir. Bu sonuçlar, İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS) ve İnflamatuar Bağırsak Hastalığının (IBD) tedavisinde probiyotiklerin potansiyel rollerini ortaya koymaktadır.

Yine, bu araştırma halen ön aşamalarında ve açık bir sonuç alınamıyor. İşte araştırmanın temelinde söyleyebileceğimiz şey:

Mevcut araştırmalar, IBS ile muzdarip olmanız durumunda probiyotik almanın marjinal bir yararı olabileceğini gösteriyor; Bununla birlikte, hala IBS ile ilgili semptomları kesin olarak hafifletip azaltmadıklarına dair bir cevabımız yok.
Uzun süreler boyunca daha fazla araştırma yapılması ve IBS tedavisinde probiyotik kullanımını destekleyecek / desteklemeyecek somut kanıt geliştirmesi için IBS'den mustarip daha fazla araştırma katılımcısı ile birlikte yapılması gerekiyor.
IBS tedavisinde en etkili olabileceğini bildiğimiz belirli bir suş ya da bakteri türü yoktur. Bununla birlikte, araştırmalar genelde çeşitli bakterilerle, özellikle Lactobacillus ve Bifidobacterium cinsinden bir probiyotik önermektedir.

Prebiyotikler ve Probiotikler: IBS'ye Cevap Olabilirmi? Prebiyotikler ve Probiotikler: IBS'ye Cevap Olabilirmi? Reviewed by Naturalife on January 08, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.