Shea Yağı Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri

Shea Yağı Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri
Shea Yağı Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri


Shea Yağı Nedir?

Karite tereyağı olarak da bilinen shea yağı, Batı ve Orta Afrika'nın savana bölgelerinde yetişen karite fıstığı ağaçlarının (ayrıca Mangifolia ağaçları olarak da bilinir) fındıklarından yapılmış krem ​​renkli bir yağ maddesidir. Karite ağaçları veya shea ağaçları yetiştirilmez. Yalnızca vahşi doğada yetişirler ve olgunlaşması 50 yıla kadar sürebilir (300 yıla kadar yaşarlar!). Batı Afrika'nın birçok yerinde shea ağacının imhası yasaktır, çünkü halk için değerli bir gıda, ilaç ve gelir kaynağı oluşturmaktadır. Aslında, shea yağı Afrika'da bazen "kadın altın" olarak adlandırılır, çünkü pek çok kadın shea yağı üretiminde istihdam edilmektedir.

Shea yağı neden böyle talep görüyor? Batı ülkeleri, Afrikalıların binlerce yıldır bildikleri yağların önemli sağlık ve güzellik yararlarını fark etmeye başlıyor. Shea yağı, yanıkların, yaraların, yara izlerinin, deri iltihabının, sedef hastalığının, kepeklenmenin ve gerginlik izlerinin iyileşmesine yardımcı olmak için kullanılmıştır. Ayrıca cildi nemlendirerek, hücre yenilenmesini teşvik ederek ve dolaşımı arttırarak kırışıklıkların azalmasına yardımcı olabilir. Shea yağı ayrıca, cildi zararlı UV ışınlarına karşı koruyan bir madde olan sinnamik asit içerir.


Shea Yağı Faydaları Nelerdir?

Shea yağı, cildin nemliliğini ve elastikiyetini korumak için gereken çok sayıda yağ asidi içerdiğinden, özellikle etkili bir nemlendiricidir. Yüksek yağ asidi içeriği Shea yağını sabun, şampuanlarave yaşlanmaya karşı mükemmel bir katkı maddesi haline getirir.

Shea yağı cildi çevresel ve serbest radikal hasarlardan korur. A ve E vitaminlerini içerir ve hem antimikrobiyal hem de anti-inflamatuar özellikler gösterir.

Shea yağı çok sayıda kozmetik ürüne zaten eklenmiştir, ancak çoğu sağlıklı gıda mağazasında ve çevrimiçi distribütörlerden% 100 saf shea yağı da satın alabilirsiniz. Rafine edilmemiş shea yağı, tüm doğal vitaminlerini, özellikle A vitamini ve E vitamini içerir. Bununla birlikte, birkaç dakika içinde cildinize uygulandıktan sonra aroma kaybolursa da, shea'nın doğal kokusu biraz kestirilebilir (kokuşmuş) olabilir. Ayrıca ultra rafine edilmiş rafine shea yağı da satın alabilirsiniz. Rafine etme işlemi vitamin potansiyelini azaltabilirse de, bu türlerin her ikisi de daha hoş bir koku, renk ve tutarlılığa sahiptir.


Çoğu çevrimiçi distribütör, çeşitli boyutlarda, fiyatlarda ve tiplerde shea yağı satar, ancak satın almadan önce araştırmanızı mutlaka yapın; tüm shea yağı ürünlerinin eşit yaratılmadığını ve bazı ürünlerin potansiyel olarak rahatsız edici katkı maddeler içerebildiğini unutmayın. 

Tamamen doğal saç kremi, nemlendirici ve makyaj temizleyicisi olarak veya yanıklar, kesikler, kazıntılar, güneş yanığı ve bebek bezi döküntüleri için bir tedavi olarak kullanılabilir. Shea yağı egzama ve sedef hastalığı gibi cilt problemlerinin tedavisinde yardımcı olabilir; Bununla birlikte, bir doktora ya da dermatologa ciddi ya da kalıcı cilt sorunları hakkında danışmalısınız. Fındık veya lateks alerjisi olan insanlar için shea yağı tavsiye edilmez.
Shea Yağı Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri Shea Yağı Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri Reviewed by Naturalife on January 25, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.