Sosyal Fobi (Sosyal Anksiyete Bozukluğu)

Sosyal Fobi (Sosyal Anksiyete Bozukluğu)
Sosyal Fobi (Sosyal Anksiyete Bozukluğu)


Sosyal fobi

Sosyal Fobi (Sosyal Anksiyete Bozukluğu)

Sosyal Kaygı Bozukluğu olarak da adlandırılan sosyal fobi, bireyin günlük sosyal durumlarda ani kaygıyı ve aşırı benlik bilincini hissettiği bir durumdur. Bir insanın insanlardan korktuğu değil, başkalarının onun için ne düşündüğü hastalığın temelidir. Bir bakıma, birey sosyal ortamlarda kendine oldukça duyarlı hale gelir.

Sosyal Fobisi olan insanlar, başkaları tarafından izlenip değerlendirilmekte olduğuna dair, kendi eylemleri yüzünden utanma ya da aşağılandıklarına dair sürekli, yoğun ve kronik bir korkuya sahiptir. Bu korku o kadar ağır olabilir ki, işe, okula ya da herhangi sıradan bir sosyal faaliyete katılımı engeller.

Sosyal Fobili olan birçok insan, insanların etrafında olma korkusu alışılmadık derecede aşırı olsa da, bunun üstesinden gelemeyecek durumda olduğuna inanırlar. Ve çoğu zaman, bir sosyal durumdan günler veya haftalar öncesi için endişelenirler.

Sosyal Fobi, kamuoyunda konuşmak gibi bir durumla sınırlı olabilir veya  tüm sosyal durumu kapsayacak kadar ağır olabilir.

Sosyal Fobi Belirtileri

Belirtiler anksiyete bozukluğuyla ilişkili semptomların herhangi birini içerebilir veya başkalarının fark edebileceği kadar görünür olan belirtilerle seyredebilir.

Sosyal Fobi nüfusun yaklaşık% 7'sini etkiliyor ve kadınlar ile erkekleri eşit derecede etkiliyor. Bu bozukluk genellikle çocukluk çağında veya erken ergenlikte başlar. Sosyal Fobi genellikle depresyon, uyuşturucu madde kullanımı, Yaygın Anksiyete Bozukluğu ve Panik Bozukluğu gibi diğer anksiyete bozukluklarıyla birlikte görülür.

Kendi kendine yardım bilgisi ve terapi gibi günümüzün mükemmel tedavi seçenekleri ile herkes Sosyal Fobiyi atlatabilir.

Portalımız içinde sosyal fobinin sindirim sorunları ile bağlantısını inceleyen yaklaşımları da bulabilirsiniz. Gluten intoleransı ve bağırsak florası bozukluğu gibi durumların psikolojik hastalıkların asıl sebebi olduğuna dair araştırmaları inceleceğiz. Bu yolculukta bize eşlik etmenizi temmenni ederiz.


Bu yazı Ntural Portal İçin http://www.anxietycentre.com/index.shtml sitesinden çevirilmiştir.
Sosyal Fobi (Sosyal Anksiyete Bozukluğu) Sosyal Fobi (Sosyal Anksiyete Bozukluğu) Reviewed by Naturalife on January 07, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.