Yuka Bitkisi Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler

Yuka Bitkisi Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler
Yuka Bitkisi Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler


Yuka Bitkisi Nedir?

Yuka bitkisi öncelikle Amerika Birleşik Devletleri'nin güneybatı çöllerinde yetişir ve yerli Amerikalılar arasında uzun süredir tıbbi ve pratik kullanım öyküsü vardır. Bu bitkinin birkaç türü olmasına rağmen, kolayca aloe bitkisine benzer uzun, dikenli yaprakları ile tespit edilmektedir. Yuka adet öncesi sendrom, artrit ve kronik baş ağrısı gibi ağrıya ve iltihaba neden olan çok çeşitli durumları tedavi etmek için kullanılmıştır. Ayrıca geleneksel olarak cilt kanseri gibi cilt koşullarını tedavi etmek ve yaraların iyileşmesini sağlamak için kullanılmıştır.

Yuka Bitkisi Faydaları Nelerdir?

Yuka bitkisinin birçok farklı türü vardır ve hepsi klinik testlerin konusu değildir. Bir çalışmada, bu ekstrakt, artiritten mustarip olan, katilimcilarin yarisinda eklem agrisi ve sertliğinin giderilmesine yardimci oldu. Diğer çalışmalar, bazı yuka türünün dolaşımı iyileştirerek ve kan basıncını, kolesterolü ve trigliserit seviyelerini düşürerek baş ağrısının azaltmasına ve kardiyovasküler sağlığı iyileştirmesine yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Yuka bazen gut tedavisinde kullanılır ve normal sindirim ve karaciğer fonksiyonunu desteklediği düşünülmektedir. Bununla birlikte, dozajını izlemek önemlidir, zira çok fazla yuka bazı kişilerde ishale neden olabilir.

Yuka, yerel sağlık gıda mağazasında standartlaştırılmış kapsüller halinde bulunur. Kurutulmuş yuka kökünden özünü hazırlamayı veya günlük ¼ fincan taze yuka kökleri tüketmeyi deneyebilirsiniz. Artritten muzdarip olan insanlar, yuka özütün topikal uygulamasından da yararlanabilir; özü doğrudan etkilenen alanlara sürebilirsiniz.
Yuka Bitkisi Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler Yuka Bitkisi Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkiler Reviewed by Naturalife on January 24, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.