Zerdeçal, İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS) Belirtilerini Hafifletir mi?

Zerdeçal, İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS) Belirtilerini Hafifletir mi?
Zerdeçal, İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS) Belirtilerini Hafifletir mi?


Zerdeçal, İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS) Belirtilerini Hafifletir mi?

Zerdecik, yüzyıllardır geleneksel Hint ve geleneksel Çin tıbbında kullanılmıştır. Baharatın şifa gücü, aktif bileşeni curcumin'den türetilir. Ağrının hafifletilmesinden kalp hastalığının önlenmesine kadar her konuda yardımcı olduğu söyleniyor .

Zerdeçalın iyileşme potansiyeli belirlenmiş olsa da , irritabl bağırsak sendromu (IBS) üzerindeki etkilerini değerlendirmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Kişisel faydalarınız ve riskleriniz hakkında doktorunuzla konuşana kadar diyetinize eklememelisiniz.
  
Zerdeçal çevresindeki araştırmalar umut vaat ediyor. Bir 2004 araştırmasına katılanlar , zerdeçal ekstrakt tabletleri sekiz hafta boyunca her gün aldılar. Daha az karın ağrısı ve rahatsızlığı ve ayrıca algılanan yaşam kalitesinde bir artış bildirdiler. Bununla birlikte araştırmacılar, bu sonuçları daha da netleştirmek için plasebo kontrollü araştırmaya ihtiyaç olduğunu belirttiler.

Bir de Araştırmacılar 2010 hayvan çalışmasında mide-bağırsak bozukluğu şemsiyesi altında curcumin potansiyelini araştırdı. Bir doz curcumin'den sonra, çalışmada kullanılan sıçanların ince bağırsaklarının uzunluğunda bir azalma yaşandı. Bu, curcumin'in anormal bağırsak kasılmalarını hafiflettiğini düşündürmektedir.

Yeni araştırmalar beklenirken, curcumin, IBS, diyare ve karın krampları gibi diğer rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılabilir.

Bir Diğer Araştırma

2015'te yapılan araştırmalar , zerdeçalin çeşitli şifa potansiyelini vurgulamaya devam ediyor. Bu hayvan çalışması zerdeçalın IBS üzerindeki yanı sıra stres, anksiyete ve depresyon gibi kendisine eşlik eden duygudurum bozukluklarına etkisini inceledi.

Araştırmacılar, kurküminin, sıçanların ruh halini etkileyen beyindeki bazı protein ve nörotransmitter seviyelerini arttırdığını bulmuşlardır. Curcumin alan sıçanlarda davranış testlerinde iyileşme görülmüştür.

Curcumin'in sıçanların bağırsak sistemi üzerinde de olumlu etkisi olmuştur. Beyni işaret eden proteinlerin ve nörotransmitterlerin (serotonin vb.) bağırsakları da işaret edebileceği düşünülmektedir.


IBS için zerdeçayı nasıl kullanılır?

Çoğu kişi kolaylık sağlamak için ek formda zerdeçhal kullanmayı tercih eder. Baharatın zengin lezzetinden hoşlanıyorsanız, diyetinize daha fazla zerdeçal ekleyebilirsiniz .

Takviyeler

Herhangi bir bitki veya baharatı doğal haliyle almak her zaman en güvenlidir.

Bununla birlikte, curcumin takviyeleri, çoğu sağlıklı gıda mağazasında ve çevrimiçi perakende satıcılarla sağlanmaktadır. Ayrıca normal bakkalların baharat bölümünde toz zerdeçal de bulabilirsiniz.

IBS gibi belirli bir sağlık sorununu tedavi etmek için zerdeçal kullanıyorsanız, yüksek kaliteli bir ürün satın almak önemlidir.

Paket üzerinde belirtilen dozajı daima takip etmelisiniz. Dozajlar imalatçılar arasında değişebilir. Potansiyel yan etkileri önlemek için, daha küçük bir dozla başlayın ve yavaş yavaş optimal doza kadar sürdürün.
.
Bazı insanlar daha iyi emilim için zerdeçalı bal ile almanızı önerir.


Bunları bir deneyin
Zerdeçayı yoğurtla karıştırın ve lezzetini görün
Çorbalar gibi lezzetli yemeklere serpin.
Salata sosu veya mayonez yapmak için kullanın.
Zerdeçal, zencefil, limon ve otlar kullanarak sıcak bir çay veya ferahlatıcı bir soğuk içecek yapın.
Zerdeçalın piperine ile alınması emilimini arttırır ve daha etkili olmasını sağlar. Piperin, karabiber özüdür.

Zerdeçal için bir tatlı kaşığı piperine tozundan daha az bir etki yaratır. Ayrıca piperine içeren bir zerdeçal takviyesi arayabilir veya karabiber ekstresi takviyesi alabilirsin.

YAN ETKILER VE RISKLER
Olası yan etkiler ve riskler
Zerdeçalin yan etkileri şunları içerir:

mide bulantısı
baş dönmesi
karın rahatsızlığı
Yan etki riskinizi azaltmak için küçük bir dozla başlayıp zaman içinde yukarıya çıkartabilirsiniz.

Her gün 2,000 miligramdan fazla zerdeçali aşmamalısınız. Önerilen dozlardan daha fazlasını almadan önce doktorunuza danışın.

Zerdeçal almadan önce doktorunuzla konuşun:

Zerdeçal takviyeleri hamile veya emziren kadınlar için önerilmez.

Piperine alınması bazı ilaçların metabolize edilme şeklini etkileyebilir. Aldığınız takdirde kullanmadan önce doktorunuzla konuşın:

fenitoin ( Dilantin )
propranolol (Inderal)
teofilin (Theolair)
karbamazepin (Tegretol)

Zerdeçal kullanmaya başlamadan önce doktorunuzla konuşun. Unutma ki zerdeçal sadece tamamlayıcı bir terapi olarak kullanılmalıdır . Belirtilen tedavi planınızı tamamen yerine koymak anlamına gelmiyor.

Herhangi bir rahatsız edici ve kalıcı semptomlar yaşarsanız, kullanımınızı bırakın. Vücudunuzu herkesten daha iyi biliyorsunuz ve zerdeçalin sizi ve belirtilerinizi nasıl etkilediğinin farkında olmak önemlidir.


Zerdeçal, İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS) Belirtilerini Hafifletir mi? Zerdeçal, İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS) Belirtilerini Hafifletir mi? Reviewed by Naturalife on January 19, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.