Histidin Nedir? Faydaları Nelerdir?

Histidin Nedir? Faydaları Nelerdir?
Histidin Nedir? Faydaları Nelerdir?


Histidin Nedir? 

Histidin, vücudun her yerinde sağlıklı dokuları geliştirmek ve korumak için kullanılan bir amino asittir. Özellikle sinir hücrelerini kaplayan ve beyinden vücudun çeşitli yerlerine iletilerin iletilmesini sağlayan miyelin kılıflarında bulunur. Zihinsel bozuklukların yanı sıra bazı cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde de yararlı olabilir.

Zihinsel ve fiziksel sağlığın korunması için vücuttaki histidin düzeyleri dengelenmelidir. Bu amino asidin yüksek seviyeleri anksiyete gibi psikolojik bozuklukların varlığı ile bağlantılı iken düşük seviyelerde histidin, romatoid artritin ve sinir hasarından kaynaklanan sağırlığın gelişimine katkıda bulunduğu düşünülmektedir. Histidin takviyeleri almak romatoid artrit semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Histidin Faydaları Nelerdir?


Histidin normal cinsel işlev için önemlidir, çünkü histamin, cinsel uyarılmayı teşvik etmek için gerekli olan bir kimyasala dönüştürülür. B3 vitamini (niasin) ve B6 vitamini (piridoksin) ile birlikte alındığında , histidin vücuttaki histamin düzeylerini artırarak cinsel zevki artırabilir. Histamin'e, bağışıklık sistemine vücudun alerjik bir reaksiyon yaşadığı zaman ve normal sindirim için gerekli mide suları üretimi için de ihtiyaç vardır.

Araştırmalar, hsitidin'in radyasyon hasarına karşı koruma ve sistemden ağır metaller çıkarma gibi doğal bir detoksifikatör gibi davrandığını ileri sürdü. Hem AIDS'in başlamasını önlemeye yardımcı olabilir hem de kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin üretimi için çok önemlidir.

Diğerleri gibiamino asitler , histidin, et ve süt ürünleri gibi pek çok yüksek proteinli gıdanın yanı sıra pirinç, buğday ve çavdar gibi tahıllarda bulunur. Histidin önemli veya zorunlu olmayan bir amino asit olup olmadığı kesin değildir, sağlık uzmanları, vücut kendi histidinini üretmesine rağmen, doğal kaynaklarla kısa sürede üretiminin kolay olduğunu kabul eder. Kronik hastalıklı, ameliyat sonrası veya artritik birey, bu amino asit ile takviye isteyebilir. Histidin, hem kapsül hem de toz formlarında ve ayrıca amino asit formülleriyle kombinasyon halinde mevcuttur.


Merkezi sinir sistemi ve histamin üretimi üzerinde kanıtlanmış bir etkiye sahip olduğu için manik (bipolar) depresyonu olan insanlar, önce doktorlarına danışmadan ek histidin almamalıdır. Karaciğer veya böbrek rahatsızlığı olan herkes, önce lisanslı bir sağlık uzmanına danışmadan histidin kullanmamalıdır. Herhangi bir amino asit takviyesi almak vücuttaki azot düzeylerinin dengesizleşmesine ve toksinlerin karaciğerden ve böbreklerden atılmasına neden olan Krebs döngüsünü bozmasına neden olabilir.

Sağlıkla Kalın


Bu yazı Ntural Portal için http://www.vitaminstuff.com sitesinden çevirilmiştir.
Histidin Nedir? Faydaları Nelerdir? Histidin Nedir? Faydaları Nelerdir? Reviewed by Naturalife on January 19, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.