Kordiseps Mantarı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kordiseps Mantarı Nedir? Faydaları Nelerdir?
Kordiseps Mantarı


Kordiseps Mantarı Nedir?

Kordiseps mantarı, Geleneksel Çin Tıbbında (TCM) binlerce yıldır kullanılan bir mantar türüdür. Kordiseps,  ölene kadar Tibet tırtılında yetişen bir parazit olduğu için Çin kekik mantarı olarak da bilinir; bu noktada mantar filizlenir. (Endişelenmeyin, Batı ülkelerinde ticari olarak üretilen çoğu Kordisep, aslında soya fasulyesi gibi bitki kaynakları üzerinde yetiştirilmektedir.) Çinliler genel olarak tedavi için Kordiseps kullanmışlardır ve modern araştırmalar Kordiseps'in gerçekten karaciğer, böbrek, kalp ve bağışıklık sistemine pozitif etkilerini ortaya koymuştur. Aynı zamanda , vücutta bir antioksidan gibi davranır ve serbest radikal hasarından korur.

Kordiseps mantarı, güçlü bir afrodizyak üne sahiptir. Çin ve Japonya'da gerçekleştirilen son çalışmalar, iktidarsızlığa maruz kalan erkekler arasında yüzde 64'lük bir başarı oranı sergiledi. Bilim adamları, performansı artıran aktif bileşikler olarak düşünülen Kordiseps 'te (deoxyadenosine) ve Kordiseps  asit'de (mannitol) iki kimyasal bileşeni izole ettiler. Aynı bileşiklerin ayrıca akciğer fonksiyonunu geliştirdiği ve enerji düzeylerini arttırdığı düşünülmektedir; Çinli sporcuların dayanma gücünü arttırmak için koriseps kullandıkları iyi bilinmektedir. 

Kordiseps'in vücudun her tarafında kan akışını ve oksijen ihtiyacını arttırmasına yardımcı olduğu için kalp, akciğerler ve diğer organların daha verimli çalışmasına yardımcı olan atletik performansı arttırdığı teorisi ortaya çıkmıştır. 


Kordiseps, özellikle Tibet bölgelerinde kırsal alanda toplanan en etkili tıbbi ilaç olarak düşünülmektedir. Tırtıllara halen bağlı bazı Çin özel mağazalarında yabani Kordiseps satın alabilirsiniz. Bununla birlikte, bu form pahalıdır ve gram başına 10 $ 'a kadar maliyete sahiptir. Kordiseps, sağlıklı gıda mağazalarında ve çevrimiçi distribütörlerden kapsül, ekstrakte ve tentür formlarında bulunur. Önerilen dozaj her gün 2-3 gramdır.
Kordiseps Mantarı Nedir? Faydaları Nelerdir? Kordiseps Mantarı Nedir? Faydaları Nelerdir? Reviewed by Naturalife on January 25, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.