Pregnenolone Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkisi

Pregnenolone Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkisi
Pregnenolone Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkisi


Pregnenolone Nedir?

Pregnenolon, kolestrol hücresel mitokondriyumunda üretilen doğal bir hormondur. Androstenedion, DHEA, östrojen, progesteron ve testosteron da dahil olmak üzere tüm steroidal hormonların alındığı hormondur. Pregnenolonun zihinsel işlevi ve ruh halini geliştirdiği düşünülmekte ve araştırmalar, PMS, artrit ve stresin tedavisinde de yararlı olabileceğini göstermektedir.

Pregnenolone tüm steroid hormonların öncüsü olduğu için, takviye yoluyla vücudun pregnenolon seviyelerinin artırılmasının, birden fazla hormon takviyesi almakla aynı sağlık yararlarını sunacağı önerildi. Ön araştırma, pregnenolon takviyelerinin DHEA takviyeleri ile aynı avantajlardan bazılarını sunabileceğini önermektedir ve hormon replasman tedavisi (HRT) DHEA ve HRT gibi, pregnenolonun yaşlanmanın doğal bir parçası olan zihinsel ve fiziksel düşüş belirtilerini yavaşlatmasına yardımcı olduğu bildirildi. Aslında, bir laboratuvar çalışmasında, pregnenolonun bellek iyileştirmesi için diğer herhangi bir steroid veya steroid öncülüğünden 100 kat daha etkili olduğu bulundu.

Pregnenolon Faydaları Nelerdir?

Pregnenolon, eklem şişmesi ve inflamasyona karşı etkili olduğunu ilk keşfedilen 1940'lardan beri artrit tedavisinde kullanılmıştır. Pregnenolon ayrıca depresyon, yorgunluk ve kaygı belirtilerini tedavi etmek için kullanılmaktadır ve melatonin ve DHEA gibi uykuya karşı zihinsel sıkıntıyı azaltma yetenekleri nedeniyle dikkat çeken diğer doğal hormonları içeren kombinasyonlu takviyeleri satılmaktadır.

Bazı insanlar, pregnenolon'un bir çeşit gençlik hormonu olduğuna ve bu takviyelerin kilo vermenize, kas kurmanıza, cinsel hareketliliğinizi artırmasına ve gençlik ruhunu geri kazanmasına yardımcı olabileceğine yemin ediyor; Bununla birlikte, bu tür raporlar doğasında anekdottur (bilimsel olarak kanıtlanmamıştır). Buna ek olarak, hangi hormonların pregnenolon takviyeleri tarafından uyarılacağını belirlemek imkansızdır; çok uzun süre almak, hormonal dengesini teorik olarak bozabilir ve erkeklerde göğüsler veya kadınlarda yüz kılları gibi istenmeyen yan etkilere neden olabilir.


Pregnenolon takviyeleri çoğu eczanede, sağlıklı gıda mağazalarında ve çevrimiçi distribütörlüklerde kapsül formunda bulunur. Pregnenolon ayrıca yaşlanmanın etkileri ile mücadele etmek, uykuyu teşvik etmek veya zihinsel fonksiyonu arttırmak için birçok kombinasyon takviyesinde bulunan bir bileşen. Günlük dozlar, tedavi edilen duruma bağlı olarak günde 25 miligramdan 600 miligrama kadar değişir. Ambalaj üzerindeki dozaj talimatlarını takip edin ve ciddi tıbbi durumu tedavi etmek için bu veya herhangi bir başka maddeyi kullanmadan önce doktorunuza danışın.
Pregnenolone Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkisi Pregnenolone Nedir? Faydaları, Kullanımı, Yan Etkisi Reviewed by Naturalife on January 25, 2018 Rating: 5

No comments:

Home Ads

Powered by Blogger.